Videoovervågning skal hjælpe i opklaringen af voldsepisoder

Af Mimi Karlsen, kandidat til Inatsisartut og Aaja Chemnitz Larsen, medlem af Folketinget, Inuit Ataqatigiit

Voldstallene er fordoblet på to år, og toppede med 1.394 voldsanmeldelser i 2020. Det bekymrer Mimi Karlsen (IA) som genopstiller ved Inatsisartutvalg, og medlem af Folketinget (IA) Aaja Chemnitz Larsen, som foreslår nye metoder i kampen mod vold. IA politikerne anbefaler at man bør se på brug af overvågning, som del af løsningen på den vold der sker i gadebilledet.

”Hovedparten af voldsepisoder sker med indblanding af alkohol og derfor er der god grund til at arbejde med forebyggelse af vold, i lyset af alkohol. Men vi har på det seneste bl.a. oplevet at der har været eftersøgninger af personer i byerne, og her kan brug af videoovervågning hjælpe Politiet i deres efterforskning. Forebyggelse af vold løses ikke ved et snuptag, men jeg tror på at videoovervågning kan øge trygheden, så vi alle kan færdes trygt omkring” udtaler Mimi Karlsen, kandidat til Inatsisartut, Inuit Ataqatigiit.

”Videoovervågning kan være med til at forebygge vold i gadebilledet og særligt hjælpe Politiet med at opklare voldssager hurtigere. En fordobling af voldsanmeldelser over to år er meget bekymrende og det vidner om, at vi skal tage nye metoder i brug. Jeg kan godt forstå at man som borger kan bekymre sig for at blive overvåget, men jeg mener omvendt også at videoovervågningen kan det være med til at skabe tryghed. Det kan særligt være afgørende for ofre for vold, som vil have flere tekniske beviser og hurtigere kan få afklaret deres sag” udtaler Aaja Chemnitz Larsen, medlem af Folketinget, Inuit Ataqatigiit.

Aaja Chemnitz Larsen har stillet spørgsmål i Folketinget til ikrafttrædelse af Kongelig Anordning om videoovervågning: https://www.ft.dk/samling/20201/almdel/GRU/spm/66/2342758.pdf

del på de sociale medier

Del på facebook
Del på twitter
Del på linkedin