Samråd skal give klarhed over SAR beredskab

Inuit Ataqatigiit har sammen med Radikale Venstre, SF, Enhedslisten og Venstre kaldt forsvarsminister Trine Bramsen (S) i samråd om det kommende SAR beredskab. IA i Folketinget har længe kæmpet for, at SAR kontrakten skulle forblive på grønlandske hænder, hvilket lykkedes i foråret. SAR kontrakten kom i offentlig udbud for to år siden, men på grund af et for stort gab mellem udbudspris og de indkomne bud, valgte regeringen, at tildele kontrakten til Air Greenland for en to årig periode, som udløber ved årsskiftet.

Aaja Chemnitz Larsen, folketingsmedlem for IA udtaler: ”Det er en kæmpe sejr for Grønland, at kontrakten forbliver på grønlandske hænder. Men vi kender ikke rammerne for den kontrakt, som Air Greenland tilbydes og de sikkerhedspolitiske bekymringer, som der må ligge bag regeringens beslutning. Vi mener Air Greenland er den mest erfarne og mest oplagte til at løse opgaven. Her bliver det vigtigt med en lang tidshorisont og øget krav til et beredskab, da der er flere og flere – og mere kompliceret – SAR operationer i verdens nok mest barske natur.”

Air Greenlands SAR helikopter er Rigsfællesskabets ældste helikopter og står overfor en udskiftning. Helikopteren holder til i Kangerlussuaq og der er adgang til helikopter efter behov i Narsarsuaq, men kun i dagtimerne. Det vil Inuit Ataqatigiit gerne have ændret, så hele Grønland dækkes bedre.

Samrådet er åbent og finder sted den 27. august 2020. Samrådsspørgsmålene kan ses via linket her: https://www.ft.dk/samling/20191/almdel/GRU/samspm/A/index.htm

 

Kontakt: Aaja Chemnitz Larsen, tlf. 0045 61624667 eller Aaja.Larsen@ft.dk

del på de sociale medier

Del på facebook
Del på twitter
Del på linkedin