Nyt politiforlig: Her er IAs krav til forhandlingerne

I eftermiddag mødes Inuit Ataqatigiits folketingsmedlem Aaja Chemnitz Larsen (IA) med Justitsminister Nick Hækkerup (S) for at diskutere de grønlandske initiativer i flerårsaftalen for Politiet 2021-2024.

Folketingsmedlem Aaja Chemnitz Larsen støtter Regeringens forslag om en ny enhed til seksuelle overgreb og en modernisering af Politiets bygningsmasse. Men når danske politifolk får flere kollegaer og deres sagsbehandlingstid nedbringes betydeligt, så er det skævt, at der ikke afsættes flere midler til flere politifolk i Grønland. Målet i selvstyreloven er ens standard.

”Vi har skabt mange gode resultater og løft hos politiet de sidste fem år, men skeletterne bliver ved at ryge ud af skabet. Lange sagsbehandlingstider, gamle systemer og stressramte betjente er desværre del af hverdagen i Grønlands Politi. Det skal vi gøre op med. Vores betjente gør en god indsats, men der er mange basale ting, som halter. Lige løn, flere kollegaer og mere moderne udstyr er sammen med et øget fokus på hashkriminalitet IAs prioriteringer i forhandlingerne” lyder det fra Aaja Chemnitz Larsen.

Demokraatit samt Siumuts Erik Jensen peger tilsvarende også på ovenstående behov, hvoraf sidstnævnte har fremsat et forslag som Inatsisartut skal førstebehandle 13. oktober.

Det er gode toner mener Inuit Ataqatigiits folketingsmedlem: “Som land har vi brug for bred politisk enighed om de vigtige sager, også politiets behov for at styrke deres arbejde. Her tænker jeg, at der er stor enighed og fra Folketinget følger vi naturligvis debatten i Inatsisartut tæt”, lyder det afslutningsvist fra MF Aaja Chemnitz Larsen (IA)

Dagens møde er et led i de eksisterende forhandlinger om politiforliget, hvor Justitsministeren mødes med de grønlandske medlemmer og Naalakkersuisut hvad angår initiativerne for Grønlands Politi og anklagemyndighed.

del på de sociale medier

Del på facebook
Del på twitter
Del på linkedin