Forskningsforlig i hus: nyt klima og udenrigspolitisk forskningscenter på Ilisimatusarfik

“Godt samarbejde på tværs af partierne betaler sig”, sådan sagde MF Aaja Chemnitz Larsen i sidste uge d. 30 oktober 2020, da der igennem forskningsforliget blev afsat midler til et nyt forskningscenter.

Efter et særligt konstruktivt samarbejde med bl.a. Enhedslisten og Konservative blev midlerne til forskningscenteret, som skal etableres på universitetet Ilisimatusarfik i Nuuk, afsat. Centeret skal have særligt fokus på klima og udenrigspolitik.

Aaja udtaler i den forbindelse “forskning om Arktis skal i stigende grad foregår i Arktis af folk, der bor i Arktis. Forskning er vigtigt for at styrke vores viden og udvikle nye ideer og løsninger til gavn for os alle”. Det nye forskningscenter er noget Inuit Ataqatigiit i Folketinget har kæmpet for i mere end et år, og projektet er nu en virkelighed takket være gode samarbejdspartnere.

På billedet ses Aaja med Enhedslistens Eva Flyvholm som var helt central i processen: “Jeg er så glad og dybt taknemmelig. Eva fra Enhedslisten var været en stjerne i processen”, siger Aaja.

Centret får 2 mio. kr. til opstart i 2021, ligesom der er afsat 6,2 mio. kr. til arktisk forskning og bl.a. U-Arctic og forskningsskibet DANA får 170 mio. kr. over de næste tre år.

Læs aftalen her: https://ufm.dk/lovstof/politiske-aftaler/endelig-aftale-om-fordeling-af-forskningsreserve-og-mere.pdf

del på de sociale medier

Del på facebook
Del på twitter
Del på linkedin