Nok er nok! Udbetal nu den løn til anstaltsbetjentene

Tilbage i april landede den politiske aftale, der sikrede 38,4 mio. kr. til et markant lønløft til anstaltsbetjentene i 2020-23. Forhandlingerne fortsatte herefter mellem de faglige organisationer, der i begyndelsen af juli måned, fik enderne til at gå op og blev enige om detaljerne i aftalen. Inuit Ataqatigiit i Folketinget har efter sommerferien flere gange rykket for sagen – men den er på snart 3. måned strandet hos myndighederne, som skal godkende aftalen.

”Dybt frustrerende. De politiske forhandlinger om lønnen til anstaltsbetjentene afsluttede vi i april, hvor de faglige organisationer tog over. Deres forhandlinger er for længst afsluttet, men anstaltsbetjentene kan endnu ikke se ændringer på deres lønseddel. Det er dybt frustrerende og jeg må bare sige at jeg er dybt utilfreds med at sagen trækker så meget ud” lyder det fra folketingsmedlem Aaja Chemnitz Larsen (IA).

Inuit Ataqatigiit i Folketinget har gentagende gange rykket Regeringen for sagen. Hver gang lyder svaret, at aftalen ligger klar til godkendelse i Skatteministeriet og at udmøntningen er lige på trapperne:

”IA stillede i forhandlingerne med Justitsminister Nick Hækkerup (S) netop krav om, at lønudligningen skulle være med virkning fra 01. januar 2020, så anstaltsbetjentene ikke mister noget hvis sagen syltes. Det ærgrer mig, at myndighederne ikke prioriterer at få pengene udbetalt, særligt nu hvor vi samtidig drøfter nedbringelse af ventelister – her er lønforbedringerne nemlig en væsentlig del af løsningen på presset i anstalterne” lyder det afslutningsvist fra MF Aaja Chemnitz Larsen (IA)

Hvad angår lønningerne til de grønlandske politibetjente, blev den politiske aftale lukket i maj måned. Aftalens detaljer er fortsat i gang med at blive forhandlet af de faglige organisationer. IA følger også denne sag tæt og presser på for at få lønløftet realiseret.

del på de sociale medier

Del på facebook
Del på twitter
Del på linkedin