Midler til nye indsatser for juridisk faderløse

I Regeringens finanslovsforslag findes endnu et grønlandsk aftryk i form af midler til en kendt mærkesag for Inuit Ataqatigiit; nye tiltag rettet mod juridisk faderløse.

Den danske regering har i deres finanslovsforslag prioriteret at afsætte samlet set 5,6 mio. kroner i perioden 2020 – 2023 til psykologhjælp, gratis juridisk rådgivning og en fornyet informationsindsats rettet imod juridisk faderløse. Prioriteringen af indsatsen er et konkret resultat af nye rettigheder til juridisk faderløse, som er en stor hjertesag for Inuit Ataqatigiit i Folketinget. Loven fra 2014 gav juridisk faderløse mulighed for at rejse sag om, hvem der er deres far og få prøvet deres sag i retterne. Ordningen har dog ikke været brugt i det omfang som forventet og det skal de nye tiltag rette op på.

Inuit Ataqatigiits folketingsmedlem Aaja Chemnitz Larsen er positiv overfor Regeringens prioritet omkring en fornyet informationsindsats for de juridisk faderløse og udtaler: ”Stadig mange er uafklaret om hvem deres biologiske far er og det giver ar i sjælen. Adgang til gratis psykologhjælp, juridisk bistand og en ny informationskampagne er nødvendig hjælp til denne gruppe i vores samfund. Jeg håber, at indsatsen kommer så mange som muligt til gavn.”

KNR udkommer med en dokumentar inden længe om juridisk faderløse, ligesom en film om emnet er på vej. Aaja udtaler: “For juridisk faderløse handler det mest om alt om følelser og ikke mindst følelsen af at høre til og kende sit ophav. Det har jeg rigtig meget respekt for og jeg glæder mig over regeringen nu styrker indsatsen.” Tiltagene træder efter forventning i kraft ved årsskiftet.

Kontakt: Aaja Chemnitz Larsen, tlf.+ 45 6162 4667.

del på de sociale medier

Del på facebook
Del på twitter
Del på linkedin