Justitsforhandlinger i gang: højere løn til politi- og anstaltsbetjente på vej

Inden længe kan politi- og anstaltsbetjente se frem til mere i lønningsposen. Det sker på baggrund flere års analyse- og forhandlingsarbejde fra Inuit Ataqatigiit i Folketinget. Inuit Ataqatigiit har stillet krav om, at lønforbedringer sker fra 1. januar 2020 og med betydelig lønløft til begge personalegrupper.

”I min tid som folketingsmedlem har jeg talt om lige løn for lige indsats for vores landsmænd ved alle tænkelige anledninger. Vi er efter andet forhandlingsmøde nogle skridt tættere på, at det kan realiseres, og det er min vurdering at vi inden for den nærmeste tid lander en aftale”, udtaler folketingsmedlem Aaja Chemnitz Larsen efter andet forhandlingsmøde i Justitsministeriet.

Aaja Chemnitz Larsen glæder sig over, at der blandt forhandlingsparterne er enighed om, at de knap 50 mio. kroner som er blevet afsat over de kommende 4 år, går til en klar IA mærkesag. ”Jeg håbede meget på vi kunne afslutte forhandlingerne ved dagens møde og det budskab gentog jeg flere gange til forhandlingen. Jeg mener anstaltsbetjentene og politibetjentene fortjener en afklaring hurtigst muligt, så de kan få at vide om de er købt eller solgt”, udtaler Aaja Chemnitz Larsen.

Inuit Ataqatigiits folketingsmedlem gik til anden forhandlingsrunde med et ønske om, udover et lønløft, at sikre et kompetenceløft til anstaltsbetjentene: ”Jeg er helt enig i, at anstaltsbetjentenes løn skal løftes, da den er absurd lav i forhold til den vigtige opgave, de udfører. Men jeg mener, at vi har et politisk ansvar for, at anstaltsbetjentsuddannelsen kommer op på et højere niveau, så anstaltsbetjentene bliver klædt bedst muligt på til de store opgaver de løfter i dagligdagen – det kompetenceløft så jeg gerne skete allerede nu.”

Etableringen af den nye anstalt har bl.a. medført at forvaringsdømte, som førhen blev placeret i Danmark, nu kan afsone hjemme i Grønland. ”Det er en ny virkelighed, som kræver et øget kompetenceniveau. Det bevidnede jeg ved mit seneste besøg i anstalten i Nuuk”, lyder det fra Aaja Chemnitz Larsen. Inuit Ataqatigiits folketingsmedlem vil presse på for, at der tages højde for den problematik, når der forhandles kriminalforsorgsforlig inden for de kommende år.

del på de sociale medier

Del på facebook
Del på twitter
Del på linkedin