Inuit Ataqatigiit i Folketinget søger politisk rådgiver, der brænder for at gøre en forskel for Grønland

Inuit Ataqatigiits sekretariat i Folketinget søger en rådgiver, der brænder for politik vedrørende Grønland, Rigsfællesskabet og Arktis. Du kommer til at indgå i vores sekretariat, som hver dag arbejder for bedre vilkår på statens områder i Grønland og for vores landsmænd i Danmark. Det er en bred opgaveportefølje med unik mulighed for at gøre en særlig forskel.

Vi er et aktivt partisekretariat med en hverdag, der er præget af spændende og varierede arbejdsopgaver. Med et medlem valgt i Grønland og øget global fokus er der pres på for at skabe resultater hjem til Grønland i tæt samarbejde med vores kollegaer hos IA i Grønland.

Arbejdsopgaverne

Vi søger en medarbejder, som skal:

 • Bistå folketingsmedlemmet med det daglige parlamentariske arbejde.
 • Yde faglig bistand og rådgivning på politiske sagsområder.
 • Stå for kommunikations- og presseopgaver, bl.a. skrive pressemeddelelser, debatindlæg, men også lave indhold til sociale medier.
 • Samarbejde med interesseorganisationer og Inuit Ataqatigiits partisekretariat i Grønland.
 • Evaluere og udvikle politiske og strategiske prioriteringer.

 

Vi er et mindre sekretariat med et godt og tæt samarbejde. Feltet spænder bredt fra udenrigs- og sikkerhedspolitik til velfærd og justitsområdet. Her vil du virkelig få mulighed for at prøve kræfter med forskelligartede områder og have stor indflydelse og medinddragelse.

Arbejdet hos Inuit Ataqatigiit i Folketinget påvirkes samtidig af den politiske dagsorden, så det er vigtigt at du kan trives i et omskifteligt miljø og kan jonglere med flere bolde på samme tid.

Kvalifikationer

Vi søger en profil med tilknytning til Grønland, som har erfaring og uddannelse indenfor samfundsforhold, politik, kommunikation eller lignende. Vi forventer, at du har indgående kendskab til det grønlandske samfund og den grønlandske kultur. Det er en fordel hvis du behersker grønlandsk, dansk og engelsk.

 • Du har stor indsigt i politik og relationen Grønland/Danmark, ikke mindst på et politisk og lovgivningsmæssigt niveau.
 • Du har erfaring med kommunikation på sociale medier og i forhold til pressen og kan formidle politiske sager på en simpel og tilgængelig måde. Med andre ord har du en god pen og kan med kreativitet og professionalisme føre MF’s politik og resultater helt ud til den grønlandske borger.
 • Du har politisk forståelse og kan udarbejde forslag til den rette tilgang for MF.
 • Du har indsigt i Inuit Ataqatigiits politik og sympati med partiets holdninger og politik.
 • Du kan hurtigt sætte dig ind i nye sager, men kan samtidig godt lide at gå i dybden.
 • Du kan strukturere din arbejdsdag og arbejde selvstændigt, samtidig med, at du kan indgå i tæt samarbejde med MF og dine øvrige kolleger.

 

Arbejdspladsen

Du vil blive en del af en lille, men dynamisk arbejdsplads. Medarbejderne bistår Inuit Ataqatigiits medlem af Folketinget og arbejdet er i høj grad præget af de politiske prioriteringer samt politisk kommunikation.

Vi tilbyder dig en spændende arbejdsplads, hvor der bliver lyttet til gode og gennemarbejdet ideer og hvor man som ansat har frihed til at påvirke de arbejdsopgaver man sidder med, inden for rammerne af det politiske arbejde og politiske prioriteringer. Stillingen som politisk rådgiver giver mulighed for at komme helt tæt på de politiske beslutningsprocesser og forhandlinger i grønlandsk og dansk politik. Vi arbejder dagligt tæt sammen i løsningen af en bred række af opgaver, hvilket kræver fleksibilitet efter aftale.

Praktisk

Stillingen er en fuldtidsstilling fra medio Januar, eller efter nærmere aftale, med en prøveperiode på 3 måneder. Arbejdspladsen ligger i Folketinget på Christiansborg Slot. Lønnen vil svare til dine kvalifikationer.

Ansøgningsfrist mandag 14-12-2020.

Spørgsmål vedr. opslaget kan rettes til fungerende sekretariatsleder Maalia Lynge Christiansen på maalia.christiansen@ft.dk eller tlf. +45 61625839.

del på de sociale medier

Del på facebook
Del på twitter
Del på linkedin