IA: Fodlænke og midlertidig anstalt bør komme i spil

Inuit Ataqatigiit mener der bør komme alternative løsninger på bordet i sagen om ventelister i anstalterne. Partiet vil gerne have indført fodlænke i de større byer. Det er re-traumatiserende for børn, at se overgrebsmænd gå frit rundt.

”Vi skal have overgrebsmænd bag lås og slå. Hvis ikke i anstalterne, hvor der i dag ikke er plads, så må vi etablere fodlænker. Det er blevet drøftet politisk i alt for mange år, uden egentlig handling. Alternativt, så må vi etablere en midlertidig anstalt i Kangerlussuaq. Personfarlig kriminalitet bør prioriteres højere ift. afsoning i anstalterne, mens fodlænke kan bruges ved mindre lovovertrædelser. Det er nemlig urimeligt og re-traumatiserende for ofre, at se deres overgrebsmænd gå frit rundt.” lyder det fra MF Aaja Chemnitz Larsen (IA)

Hvis problemet med de lange ventelister skal løses, er der ifølge Kriminalforsorgen i Grønland behov for flere anstalter og ikke mindst ressourcer til at drive dem. I forvejen er kriminalforsorgen presset på bemandingssiden med overbelæg.

“Jeg er glad for at Justitsministeren anerkender problemet, men jeg mener ikke hans løsning på udfordringen er god nok. Der er behov for reelle løsninger allerede i dag – handling frem for ord – og her peger Inuit Ataqatigiit på fodlænker og midlertidig anstalt” lyder det afslutningsvist fra MF Aaja Chemnitz Larsen (IA)

Peter P. Olsen (IA) følger også op på sagen i Inatsisartut.

del på de sociale medier

Del på facebook
Del på twitter
Del på linkedin