Historisk gode resultater for Grønland i Folketinget

Inuit Ataqatigiits Folketingsmedlem Aaja Chemnitz Larsen har offentliggjort en oversigt over partiets opnåede resultater i denne folketingsperiode. Der er tale om 3 milliarder kroner, hvilket er et historisk godt resultat. Dette sker forud for folketingsvalget, som senest afholdes den 17. juni i år. Offentliggørelsen sker for at sikre fuld åbenhed om aktiviteter og resultater i valgperioden. 

I sidste måned fremkom Inuit Ataqatigiit i Folketinget med en video, som opsamler partiets indsats.  Fokus har været, at fremlægge alle de resultater, som folketingsmedlem Aaja Chemnitz Larsen og partiet Inuit Ataqatigiit har kæmpet igennem i Folketingsperioden 2015-2019. Der er tale om en konkret oversigt over alle de resultater, der er blevet opnået i valgperioden, hvor det samlede beløb overstiger 3 mia. kroner.

”Inuit Ataqatigiit har om nogen sat fokus på Grønland i Folketinget. Ingen politikere opnår resultater alene, men Inuit Ataqatigiit har formået, at skabe historisk stor, og ikke mindst god, opmærksomhed om Grønland blandt de danske folketingsmedlemmer, hvilket har resulteret i de mange konkrete tiltag, der er opnået. Vi er slet ikke i mål og derfor stillet jeg også op igen. Der er mange forbedringer i Grønland, som jeg vil kæmpe for.” siger Aaja Chemnitz Larsen.

Resultatoversigten indeholder forskellige områder, såsom justits, velfærd og erhvervsudvikling, hvor det fremhæves, hvor mange penge der er sikret til initiativer rettet mod Grønland. Blandt resultaterne er 54,4 mio. kroner til initiativer på justitsområdet, som har fyldt meget i Aaja Chemnitz Larsens arbejde i Folketinget.

”Midler til lufthavnsudvidelser og erhvervstiltag er også del af Inuit Ataqatigiits langsigtige indsats for at få regeringen i Danmark til at interessere sig for at bidrage til realiseringen af grønlandske projekter, som på sigt kan skabe en mere selvbærende økonomi. At byde ind konstruktivt med løsninger, når vi giver udtryk for en utilfredshed, er helt afgørende for de mange tiltag.” siger folketingsmedlemmet.

Da Aaja Chemnitz Larsen startede i folketinget for 4 år siden var alle politiske løfter skrevet ned i et strategisk dokument, som har været retningsgivende i denne valgperiode. Der er i alt seks forskellige områder fremhævet i resultatoversigten. Det er Justits, velfærd, sprog og kultur, uddannelse og forskning, forsvar og sikkerhed samt erhvervsudvikling.

Resultatoversigten kan ses nedenfor, ligesom den vil blive delt på sociale medier.

del på de sociale medier

Del på facebook
Del på twitter
Del på linkedin