Grønlandske folketingsmedlemmer skal for første gang deltage i kriminalforsorgsforliget

De nordatlantiske folketingsmedlemmer skal deltage i forhandlingerne om kriminalforsorgens økonomi. Det er et gennembrud og positivt at justitsministeren tager vores anmodning til sig. Det er ifølge Aaja helt på sin plads.

Normalt er de færøske og grønlandske folketingsmedlemmer ikke med til at indgå flerårige forlig om kriminalforsorgen. Det bliver ændret med forliget, som skal gælde de næste fire år. Det bekræfter Edmund Joensen, efter at han og den færøske kollega, Sjúrður Skaale fra Javnaðarflokkurin, var til møde med justitsminister Nick Hækkerup 22. april.

IAs medlem af Folketinget Aaja Chemnitz Larsen, IA, kalder justitsministerens tilsagn for et gennembrud. Hun oplyser, at alle fire nordatlantiske folketingsmedlemmer var sammen om at skrive et brev til Nick Hækkerup om at være en del af kriminalforsogsforliget.

– Det er utroligt positivt og også på sin plads, at vi er med. I dette tilfælde er det vigtigt, at alle fire har stået sammen. Kriminalforsorgen er et dansk område, men vi kan være med til at pege på løsninger og udfordringer. Det er svært at skabe resultater, hvis vi ikke var med, siger Aaja Chemnitz Larsen.

 

del på de sociale medier

Del på facebook
Del på twitter
Del på linkedin