Navigate / search

10 mål for et sikkert Arktis

”Grønland har brug for en klar stemme i forhold til det kommende forsvarsforlig. Vi ønsker fra Inuit Ataqatigiit, at der er langt flere grønlændere i Forsvaret og det forudsætter etablering af en forsvarsuddannelse i Grønland. Vi mener at der i højere grad bør være fokus på et stærkere beredskab og forebyggelse af ulykker, da målet er et mere sikkert Grønland” siger folketingsmedlem Aaja Chemnitz Larsen om det nye udspil.

Inuit Ataqatigiits forsvarspolitiske udspil er en helhedsorienteret plan for, hvordan partiet gerne ser forsvarets opgaveløsning i Grønland styrket de kommende år. Initiativet til udspillet er taget af Inuit Ataqatigiit i Folketinget, men udgør det samlede partis udspil på området. I dagens præsentation af udspillet lagde Aaja Chemnitz Larsen særligt vægt på ønsket om et mere lokalt forankret forsvar i Grønland. Helt konkret er et af målene i udspillet, at flere fra Grønland bliver uddannet og får et job i forsvaret, og at der oprettes en civil forsvarsuddannelse i Grønland, hvor lokale erfaringer og kompetencer kan komme i spil og styrke forsvaret i Grønland.

Om anbefalingerne om et mere lokalt forankret forsvar siger Aaja Chemnitz Larsen: ”Forsvaret skal integreres meget mere i det grønlandske samfund. Derfor skal vi etablere en frivillig, civil forsvarsuddannelse, da Forsvaret vil nyde gode gavn af at få flere grønlændere og unge vil have gavn af at tilegne sig kompetencer i Forsvaret. ”

Læs ”10 mål for et sikkert Arktis” her: Forsvarsudspil

Print Friendly, PDF & Email