Navigate / search

Taler og oplæg

Herunder findes et overblik over, de forsk. oplægsholderes indlæg ved konferencen.

Jens-Erik Kirkegaard (Siumut), Naalakkersuisoq for Erhverv og Råstoffer

Minister for Erhverv og Råstoffer for Siumut siden april 2013.

Har tidligere arbejdserfaring med projektledelse inden for Tele Greenland, chefkonsulent for Sermit A/S og Consultant for KIT A/S.


Sara Olsvig (Inuit Ataqatigiit), medlem af Folketinget & Inatsisartut

Folketingsmedlem for Inuit Ataqatigiit fra 2011. Formand for Grønlandsudvalget, medlem af Miljøudvalget, Forsvarsudvalget, Det Udenrigspolitiske nævn og stedfortræder i Nordisk Råd. Derudover er Sara folketingets repræsentant i Arktiske Parlamentarikere, hvor hun har været formand siden 2013. Sara blev valgt ind i til det Grønlandske Landsting, Inatsisartut ved valget i 2013.


Michael Dithmer, Departementschef i Erhvervs- og Vækstministeriet

Departementschef i økonomi- og erhvervsministeriet siden 2001, og inden det i Økonomiministeriet siden 1995. Arbejdet som fuldmægtig i Industriministeriet og som fuldmægtig og sidenhen kontorchef i Finansministeriet. Derudover næstformand for bestyrelsen for Danmarks Nationalbank og medlem af det Økonomiske Råd.


Brian Buus Pedersen, Direktør i GA

Direktør for Grønlands Arbejdsgiverforening fra 2012. Tidligere kontorchef i Politisk-Økonimisk kontor i Landsstyrets Sekretariat og direktør i Tele Greenland fra 2004 til 2011.


Mads Lebech, Adm. Direktør i Industriens Fond

Direktør i Industriens Fond siden 2009. Han er tidligere formand for Løn og Personaleudvalget i kommunernes landsforening, medlem af KL’s bestyrelse og formandskab. Industriens Fond er den danske industris og erhvervslivs innovative fond, hvis formål er at udvikle og støtte nyskabende, inspirerende og økonomisk bæredygtige projekter og initiativer, der styrker dansk industris og erhvervslivs konkurrenceevne.


Jess G. Berthelsen, Formand for SIK

Formand for den grønlandske lønmodtagerorganisation Sulinermik Inuussutissarsiuteqartut Kattuffiat (SIK). Jess G. Berthelsen har været formand for SIK i 24 år. Han er uddannet som maskinarbejder fra Århus Maskinkompagni.


Doris Jakobsen (Siumut), Medlem af Folketinget & Inatsisartut

Folketingsmedlem for Siumut siden 2011, har tidligere været stedfortræder for Lars-Emil Johansen (Siumut). Næstformand for Grønlandsudvalget, medlem af Forsvarsudvalget, Retsudvalget og Det Udenrigspolitiske Nævn. Doris Jakobsen har været medlem af Grønlands Landsting, Inatsisartut siden 2002.


Flemming Møller Mortensen (Socialdemokraterne), medlem af Folketinget

Folketingsmedlem for Socialdemokratiet i Nordjyllands Storkreds siden 2007. Flemming Møller Mortensen grønlandsordfører for Socialdemokraterne og medlem af Folketingets Grønlandsudvalg.


Professor Minik Rosing, Formand for rapportudvalget ”Til Gavn for Grønland”

Minik Rosing er professor i geologi ved Københavns Universitet, leder af Geologisk museum og modtager af Danmarks Geologipris i 2008. Minik Rosing er formand for udvalget for samfundsgavnlig udnyttelse af Grønlands naturressourcer, som har udarbejdet rapporten Til Gavn for Grønland.


Thomas Trier Hansen, Transparency International Greenland

Initiativtager til og medlem af arbejdsgruppen for Transparency International Greenland (TIG). Thomas er specialiseret inden for virksomheders samfundsansvar og spørgsmål om menneskerettigheder og korruption.

TIG blev oprettet i 2011 og er en frivillige organisation, der arbejder for gennemsigtighed og forebyggelse af korruption. TIG arbejder for åbenhed i den offentlige forvaltning, i det private erhvervsliv og generel gennemsigtighed i samfundet ved følge lovgivning og administrativ praksis med henblik på at konstatere adfærd, der fremmer eller negligerer korruption.


Kenneth Svenningsen, Launafl EHF

Kenneth Svenningsen har været ansat hos Launafl ehf siden september 2007 som Quality- and supportmanager. Launafl blev etableret i 2006 af seks lokale virksomheder, der gik sammen om at være leverandører til Alcoa Fjarðaál. Der blev indgået aftale om leverancer indenfor metalarbejder, maskinreparationer og –vedligeholdelse samt el-opgaver, og siden har virksomheden været inde i en rivende udvikling.


Marita Rasmussen, Færøsk Arbejdsgiverforening

Direktør for Færøernes Arbejdsgiverforening og Industriens Hus fra 2008. Ansvarlig for industripolitik og industriudviklende projekter. Uddannet Master in Fisheries fra Universitetet i Tromsø fra 1993 og har en master i Business Management Robert Gordon University fra 2003. Tidligere har Marita været rådgiver i Industriens Hus, rådgiver i Fiskeriministeriet, og arbejdet med salg og markedsføring. Derudover er hun bestyrelsesmedlem i en række offentlige og private organisationer.


Hans Peder Kirkegaard, formand for Avalak

Hans Peder Kirkegaard har været formand for Organisationen for grønlandske studerende i Danmark ”Avalak” siden 2012. Avalak fungerer bl.a. som led mellem de studerende i Danmark og det Grønlandske Selvstyre.

Til dagligt læser Hans Peder Business Administration på RUC, ligesom han arbejder for Deloitte Sustainability og er formand for Grønlands Vejledningsråd.


Andreas Uldum (Demokraterne), medlem af Inatsisartut

Formand for partiet Demokraatit siden marts 2014. Medlem af Grønlands Landsting, Inatsisartut siden 2009. Andreas Uldum er medlem af Inatsisartuts Erhvervsudvalg.


Christian Friis Bach (Radikale Venstre), medlem af Folketinget

Christian Friis Bach er medlem af Folketinget, tidligere Udviklingsminister, gruppeformand for Radikale Venstre, formand for Finansudvalget og blandt andet grønlandsordfører for Radikale Venstre.


Finn Sørensen (Enhedslisten), medlem af Folketinget

Folketingsmedlem for Enhedslisten i Københavns Storkreds fra 2011. Næstformand for Enhedslistens folketingsgruppe fra 2013. Finn Sørensen er socialordfører og ordfører for Grønland og Færøerne, samt medlem af blandt andet Grønlandsudvalget.


Claus Hjort Frederiksen (Venstre), medlem af Folketinget

Folketingsmedlem for Venstre i København fra 2011. Finansminister i perioden 2009- 2011. Medlem af Beskæftigelsesudvalget, Finansudvalget, Grønlandsudvalget og Færøudvalget. Stedfortræder i Nordisk Råd samt aktuel Grønlandsordfører for Venstre.

Print Friendly, PDF & Email