Navigate / search

Inuit Ataqatigiit Folketingimi

En ny valgperiode er for alvor gået i gang. Aaja, og sekretariatet på Christiansborg, har allerede haft rigeligt at se til. Alt, lige fra åbent hus til 1. august, til debatskabende udmeldelser fra den Amerikanske Præsident.

Fra højre: Karl-Peter Kristensen, Anne-Katrine Brandt Olsen, Aaja Chemnitz Larsen, Maalia Lynge Christiansen og Kuluk Møller Haltrup .

Den nye valgperiode indebærer også ændringer i IA’s sekretariat. Aaja fortsætter naturligvis – det sikrede hun med et forrygende personligt valg. På medarbejderfronten, siger Inuit Ataqatigiit Folketingimi taknemmeligt farvel til nogle medarbejdere, og byder varmt velkommen til nye.

Farvel til værdsatte medarbejdere

Inuit Ataqatigiit skal blandt andet sige farvel til vores højt værdsatte medarbejder, Sara Biilman Egede, som søger nye udfordringer. Sara har været tilknyttet Inuit Ataqatigiit Folketingimi’s sekretariat, først som studentermedhjælper, og senere som Politisk Konsulent. Sara har været en værdsat og loyal medarbejder, som har kæmpet for Grønland i Folketinget, og støttet Aaja i hendes arbejde.

”Det har været fantastisk at være ansat her ved Inuit Ataqatigiit Folketingimi. Det har været nogle utroligt lærerige år og jeg ville ikke have været det foruden. Man får nok ikke flottere rammer at arbejde under, og det har været et privilegie at have arbejdet med sager der har så stor betydning for Grønland.”, siger Sara.

Aaja Chemnitz Larsen og Inuit Ataqatigiit Folketingimi ønsker Sara alt det bedste, og misunder lidt hendes kommende arbejdsgiver og kolleger, for hun er forrygende at have i et team.

Inuit Ataqatigiit Folketingimi har også måtte give slip på Aputsiaq Bourup Lynge, som har været studentermedhjælper i sekretariatet gennem sine studier. Aputsiaq flyttede i sommers, med sin familie, hjem til Nuuk. Han landede lynhurtigt en spændende stilling hos Air Greenland. Tak for den solide indsats, og altid indsigtsfulde inputs til Aputsiaq. 

Velkommen til nye ansigter

Heldigvis siger vi ikke kun farvel til medarbejdere for tiden. Vi byder nemlig også velkommen til nye ansigter.

Et af dem er Kuluk Møller Haltrup. Kuluks ansigt er faktisk slet ikke nyt her i sekretariatet, for hun har også været studentermedhjælper, mens hun har læst sin kandidat i Global Studies, med specialisering i Arktiske forhold. Efter Kuluk færdiggjorde sit speciale, kunne vi glædeligt tilbyde hende en fastansættelse som Politisk Konsulent.

Vi har også fået vores sekretariatschef Anne-Katrine Brandt Olesen tilbage, efter endt barsel. Anne-Katrine kalder vi til daglig for AK – somme tider bliver vi i tvivl om, om det er kort for hendes navn, Anne-Katrine, eller fordi hun er Altid Klar. Vi er i hvert fald glade for hun er tilbage på sin pind, hvor hun holder styr på alle de løse ender.

Et andet skud på stammen er Maalia Lynge Christiansen. Maalia startede i foråret i Folketinget hvor hun hjalp med spidsbelastningen op til valget. Derefter blev hun ansat hos Inuit Ataqatigiit Kattuffiat hjemme i Nuuk, da Folketingsvalget drønede derudaf, og gjorde sit, til at Aaja kunne trække en så overbevisende sejr i land. Vi er glade for at kunne tilbyde hende en mere fast plads i vores team.

”Jeg er kommet ind i Inuit Ataqatigiit Folketingimi på et spændende tidspunkt. I løbet af meget kort tid har jeg både været med da valget blev udskrevet, med til valgkamp hjemme i Nuuk, og med til indledende forhandlinger med regeringen. Der sker altid noget omkring Aaja – det er meget inspirerende at arbejde med hende, og det øvrige sekretariat ”, fortæller Maalia.

Inuit Ataqatigiit Folketingimi har altid prioriteret at have studerende ansat. Vi vil gerne gøre vores til, at studerende får god arbejdserfaring, og Folketinget er en fantastisk arbejdsplads. Inuit Ataqatigiit Folketingimi har denne gang, fundet et perfekt match, og kan byde Karl-Peter Kristensen velkommen. Han skal bistå os i vores daglige arbejde i Folketinget, og vi glæder os til at se ham mere på ministergangen i Christiansborg.

Til sidst har vi været så heldige at få tilknyttet en frivillig rådgiver, Kasper Juul Gimsing, som kommer til at bidrage med politiske analyser, og andet Ad Hoc arbejde, også et stort velkommen til ham.

Til sammen danner der sig et lovende billede for, at Inuit Ataqatigiit i Folketinget og Aaja Chemnitz Larsen, kan få lavet en masse politisk arbejde i den kommende valgperiode. Vi glæder os, og byder velkommen til vores nye medarbejdere, og siger taknemmeligt på gensyn til de gamle.

Print Friendly, PDF & Email