Navigate / search

Den Nordatlantiske Gruppe (DNAG – 2001-2011)

DNAG
DNAG

Den Nordatlantiske Gruppe (DNAG)

Fra 2001 til 2011 var Folketingsmedlemmerne fra IA en del af Den Nordatlantiske Gruppe i Folketinget (DNAG). Gruppens arbejdsopgaver relaterede sig til en fælles styrket indsats på sager af relevans for Grønland og Færøerne.

I dag står de nordatlantiske mandater uden et egentligt formaliseret samarbejde i det danske parlament. Tre af de fire mandater er med til at danne parlamentarisk grundlag for den nye danske regering, og de har en aftale om at stå sammen i sager som er vitale for Grønland og Færøerne.

 

DNAG publikationer

Den Nordatlantiske Gruppe har fået udarbejdet en række undersøgelser, hvor en række temaer er belyst i dybden under ledelse af eksterne eksperter, samt studerende. Gruppen har bl.a. fået udgivet to hæfter om gruppens arbejde i og omkring Folketinget. Det første hæfte ved navnet “6 år på Borgen” samt det andet “10 år på Borgen”.

Derudover er også lavet en omfattende undersøgelse af grønlændere bosiddende i Danmark, de tre forskellige undersøgelser kan du hente og læse nærmere om ved at trykke på de nedenstående links.

Grønlændere bosiddende i Danmark.pdf Del 1 – Grønlændere bosiddende i Danmark

Hvorfor grønlændere bosætter sig i danmark.pdf Del 2 – Hvorfor grønlændere bosætter sig i Danmark

Man kan mærke længslen.pdf Del 3 – Man kan mærke længslen

6 år på Borgen.pdf Gruppens arbejde gennem 6 år på Borgen

10 år på Borgen.pdf Gruppens arbejde gennem 10 år på Borgen

Print Friendly, PDF & Email