Navigate / search

Inuit Ataqatigiit i Folketinget

Inuit Ataqatigiit Folketingimi i valgperioden 2015-2019

Inuit Ataqatigiit har siden Folketingsvalget i 2001 til i dag haft en plads i Folketinget. Det nuværende folketingsmedlem er Aaja Chemnitz Larsen.

Folketingsmedlem for Inuit Ataqatigiit – Aaja Chemnitz Larsen

Aaja Chemnitz Larsen blev valgt ind i folketinget den 18. juni 2015 og repræsenterer Inuit Ataqatigiit i Folketinget. Aaja har tidligere arbejdet som bl.a. Børnetalsmand, direktør i Kommuneqarfik Sermersooq samt været ansat i sekretariatet for Permanent Forum for oprindelige folk i FN. Aaja blev valgt ind i Inatsisartut for Inuit Ataqatigiit til valget i november 2014, og har valgt orlov fra Inatsisartut for at dedikere sig arbejdet som folketingsmedlem.

Aaja Chemnitz Larsen er medlem af Grønlandsudvalget, Forsvarsudvalget, Retsudvalget samt stedfortræder i Europarådet, Udenrigspolitisk Nævn og Nordisk Råd. Aaja repræsenterer desuden det samlede Folketinget i komitéen for Arktiske Parlamentarikere (SCPAR). Aaja arbejder desuden frivilligt i bestyrelsen for den gratis retshjælp i Grønland IKIU samt for Meeqqat Ikiortigit (Red Barnet Grønland).

Grønlands Frie Stemme

Inuit Ataqatigiit Folketingimi har vægtet at stå politisk uafhængigt af danske partier, og stå frit i forhold til at stemme og agere på egen hånd i Folketinget. Inuit Ataqatigiit Folketingimi ønsker en positiv og åben dialog på tværs af alle Folketingets partier. Bredt og konstruktivt samarbejde med samtlige partier i Folketinget i konkrete sager, der vedrører Grønland, er af stor vigtighed for Inuit Ataqatigiit.

Inuit Ataqatigiit i Folketinget før valget i 2015

Fra 2001-2007 var Kuupik Kleist medlem af Folketinget. Kuupik blev efterfølgende formand for partiet fra 2007 til 2014, hvor han valgte at trække sig. Fra 2007 til 2011 var Juliane Henningsen Inuit Ataqatigiit’s medlem af Folketinget. Efter Juliane, blev Sara Olsvig i 2011 Inuit Ataqatigiits nye medlem. Sara blev valgt til formand for Inuit Ataqatigiit i 2014 og valgte at søge orlov fra Folketinget. Johan Lund Olsen har ad to omgang været medlem af Folketinget som suppleant for Sara Olsvig og var medlem af Folketinget op til valget i 2015.

 

Print Friendly, PDF & Email