fbpx

Aaja: Vi mister gode betjente fordi lønforhold ikke er faldet endeligt på plads

Pressemeddelelse                                                                                                                                     

Af Aaja Chemnitz Larsen, medlem af Folketinget, IA

Medlem af Folketinget Aaja Chemnitz Larsen, IA var i forrige uge på orienteringsrejse i Sisimiut, hvor der blev holdt møde med forskellige interessenter, blandt andet indenfor justitsområdet. Aaja mødte repræsentanter fra kredsretten, anstalten og politiet i Sisimiut. Udover disse holdt Aaja møde med borgmester for Qeqqata Kommunia Malik Berthelsen, Tilioq´s handikap-talskvinde Anja Hynne Nielsen, Arctic Circle FabLAB og Arctic Circle Business. Aaja holdt foredrag for ca. 100 gymnasie elever i GUX Sisimiut og holdt borgermøde.

Et gennemgående tema på møderne var bevarelse af Kangerlussuaq, som Aaja fortsat vil arbejde for, men hun understreger, at det er primært et grønlandsk ansvar, at sikre den videre drift af Kangerlussuaq efter de nye lufthavne i Nuuk og Ilulissat åbner de kommende år.

Lønløft er prioritering nr. 1

Et af Aajas helt store fokusområder i folketinget har været at sikre lige løn for lige indsats til politi- og anstaltsbetjente, ligesom bekæmpelse af seksuelle overgreb på børn har haft meget politisk fokus hos Aaja.

”Jeg har den dybeste respekt for den indsats vores betjente gør for samfundet i Grønland. Lige løn for lige indsats er min mærkesag, og jeg er glad for, at vi langt hen ad vejen har opnået dette valgløfte. Jeg vil dog blive ved med at presse på for at sikre en permanent ordning efter 2023, hvor midlerne udløber, så vores betjente kan gå på arbejde, og vide at de er ligeværdige med deres danske og færøske kollegaer”.

”Mens anstaltsbetjente har oplevet, at mange af deres gamle kollegaer er kommet tilbage, så er det sværere hos Politiet at fastholde folk, da lønløftet kun er kommet delvist i mål. Mens anstaltsbetjente fik et samlet lønløft over 4 år på ca. 40 mio. kr., så er det kun 10 mio. kr. over 4 år, der er gået til et lønløft hos Politiet. Det er problematisk, at der stadig er forskelsbehandling af grønlandske og danske politibetjente på trods af de yder samme indsats og nogle gang mere end deres danske kollegaer. Det betyder, at Politiet stadig oplever problemer med at fastholde dygtige kollegaer, da de nemt kan få højere løn andre steder. Sammen med en generel løft af f.eks. retssekretærer, HK ansatte mv. indenfor justitsområdet, så har vi stadig en vigtig kamp at kæmpe”.

Aaja Chemnitz Larsen, tlf. +45 61624667, aaja.larsen@ft.dk

del på de sociale medier