Aaja støtter SIKs ønske om lige løn for lige indsats

Statsansatte i Grønland dækker en bred palette fra politi- og anstaltsbetjente til blandt andre kontorpersonale i retterne og hos politiet. Samtlige bliver aflønnet lavere end deres danske kollegaer. Folketingsmedlem Aaja Chemnitz Larsen (IA) støtter op om SIKs ønske om, at statsansatte i Grønland – også de kontoransatte – får bedre lønninger.

”Vi er ved at skabe et lønløft til politi-og anstaltsbetjente. Det er en stor sejr, at vi har fået det til at ske og det viser at det kan betale sig at presse på for, at staten påtager sig sit ansvar og behandler sine ansatte ligeværdigt. Men vi skal ikke glemme, at mange flere statsansatte i Grønland oplever forskelsbehandling. Det skal ændres. Nu gælder det dem” udtaler Aaja Chemnitz Larsen (IA).

SIK skriver i et åbent brev til de grønlandske folketingsmedlemmer samt pressen, at de gerne ser, at statens forskelsbehandling overfor andre faggrupper i Grønland tages op. Inuit Ataqatigiit har fuld forståelse for sagen, og på trods af at der snart findes en løsning for politi- og anstaltsbetjentene, er kampen om lige løn for lige indsats ikke slut:

”Jeg er helt på linje med SIK og mener, at staten bør sikre lige løn for alle sine ansatte uanset hvorhenne i Rigsfællesskabet de bor. Det er fødestedskriteriet om igen og hører ingen steder hjemme. Jeg mener det er en vigtig sag, som der selvfølgelig skal findes en løsning på. Her er det også vigtigt Naalakkersuisut anerkender, at der er et behov for lige løn for lige indsats.” lyder det afslutningsvist fra Aaja Chemnitz Larsen. Aaja Chemnitz Larsen har stillet spørgsmål til justitsminister Nick Hækkerup såvel som til skatteminister Morten Bødskov, for at få sat gang i sagen.

Link til spørgsmål:

https://www.ft.dk/samling/20191/almdel/GRU/spm/30/2140145.pdf

https://www.ft.dk/samling/20191/almdel/GRU/spm/31/index.htm

https://www.ft.dk/samling/20191/almdel/GRU/spm/34/index.htm

del på de sociale medier

Del på facebook
Del på twitter
Del på linkedin