Aaja: Katastrofefond skal være med til at hindre nye overgreb af børn og unge

Aaja Chemnitz Larsen, folketingskandidat for Inuit Ataqatigiit, opfordrer til at der etableres en katastrofefond, som skal sikre indsatsen mod seksuelle overgreb mod børn og unge.

”Når vi kan etablere katastrofefond for fiskere, hvorfor nøler vi så når det kommer til overgreb på børn” spørger Aaja Chemnitz Larsen retorisk.

”Vi har – og har længe haft – en lang række bosteder i hvad der reelt er en social undtagelsestilstand, som vi har set det i Tasiilaq, men så sandelig også andre steder i landet. Derfor mener jeg at vi bør sætte en række initiativer i gang med det samme” forsætter Aaja.

Konkret foreslås IA’s folketingskandidat:

  •  Etablering af et katastrofefond som skal sikre økonomien til de nødvendig tiltag og indsatser
  •  Hurtigere retshandlinger og straks-domme ved erkendteovergreb. Sager skal ikke syltes flere år
  •  Familiekostskole skal etableres til familievejledning til familier med børn mellem 0-2 år, så forældrekompetencerne styrkes. Dette kan etableres i samarbejde med fx danske fonde.
  •  Etablering af et hurtigtarbejdende rejsehold med attraktive ansættelsesforhold og relevante faglig baggrund
  •  Screening af alle berørte borgere der skal afdække behov for fx flytning, social indsats, psykologbistand osv. og en retsgaranti for hurtige tilbud.
  •  Uddannelse, nye lokale arbejdspladser og bedre tilbud skal være del af helhedsindsatsen.
  •  Kommunen skal bevilge driftsmidler til værestedet for børn Armangivat, som skal være døgnåbent og agere som akut anbringelsessted ved lønudbetaling.
  •  Børnehuse med behandling til omsorgssvigtede og misbrugte børn bør etableres med økonomisk støtte fra Danmark.

”Det er en national katastrofe når generation efter generation oplever at vokse op med seksuelle overgreb. Det ødelægger liv, det driver folk ud i misbrug og selvmord, og jeg mener det er en national tragedie og en national katastrofe. Jeg savner at Naalakkersuisut viser beslutsomhed og initiativ og ikke bare dukker sig i debatten eller forsøger at tørre ansvaret af på landets kommuner” slutter Aaja Chemnitz Larsen.

del på de sociale medier

Del på facebook
Del på twitter
Del på linkedin