fbpx

AAJA INVITERER DE UNGE INDENFOR I ARKTISKE PARLAMENTARIKERE

Som formand for Arktiske Parlamentarikere inviterer Aaja Chemnitz Larsen (IA) alle unge i de Arktiske lande til at komme med ideer til, hvordan vi kan styrke mental sundhed i Arktis. Som tidligere børnetalsmand i Grønland er det oplagt, at vi hører børn og unge selv i forhold til hvordan de tænker, vi kan styrke mental sundhed. De inputs, som modtages, vil Arktisk Parlamentarikere samle og tage direkte med til relevante myndigheder og ministre for at bidrage til større mental sundhed i Arktis.

”Tanken er, at vi på en og samme tid både kan engagere de unge i deres mentale helbred samt politisk indsamle inputs til videre handling og fokus. Vi politikere har brug for inputs fra unge, på tværs af hele Arktis, for at kunne udvikle den sociale og mentale hjælp til udsatte i Arktis”

Aaja håber, at mange skoler vil deltage i projektet og afsætte skoletimer til at eleverne kan udforme et produkt, som de kan sende ind inden deadline d. 3 december 2021. Produktet, som eleverne laver, kan enten være i flere formater: podcast, kortfilm eller skriftligt f.eks. essay eller debatindlæg. På baggrund af de unges inputs vil Arktiske Parlamentarikere udarbejde anbefalinger, som vil blive sendt til de arktiske regeringer.

Denne invitation er således en stor mulighed for unge, da det giver dem et direkte talerør til allerøverste myndigheder i de Arktiske lande.

”Mit ønske om at udvikle dette projekt skyldes, at det er vigtigt at sætte fokus på mentalt helbred hos børn og unge. Derudover mener jeg, at det er vigtigt at inddrage de unge i Arktis, så vi politikere kan tage deres perspektiver med i vores arbejde. En forudsætning for at arbejde for de unge er, at vi sætter os ind i hvordan de tænker og forstår verden omkring dem” siger Aaja Chemnitz Larsen.

Aaja fortsætter:

”Som politiker er det vigtigt at få alle borgere med. Det her er en god måde at få inddraget de unge på og bidrage til at mentalt helbred bliver diskuteret og lært om på skoler rundt omkring i Arktis. Jeg glæder mig enormt meget til at se, hvad de unge kommer til at sende ind”

Dertil påpeger Aaja, at hun ser frem til at modtage og arbejde videre med resultaterne i samarbejde med Arktiske Parlamentarikere. Hun håber at alle, som kan, ønsker at deltage.

Deadline er 3. december og produkter skal formuleres på engelsk. Yderligere informationer kan findes på Arktiske Parlamentarikeres hjemmeside: Arctic schools invited to Call for Papers about mental health – CPAR (arcticparl.org).

del på de sociale medier

Del på facebook
Del på twitter
Del på linkedin