Aaja har sikret Grønland adgang til dansk medieforlig

Ofte hører vi behovet for mere viden om Grønland i Danmark. Inuit Ataqatigiit i Folketinget har derfor igennem flere år arbejdet for at øge viden om Grønland i den danske befolkning og arbejdet kan nu fortsætte via det kommende medieforlig, som de nordatlantiske folketingsmedlemmer bliver inviteret ind til for første gang nogensinde. Det er tilvejebragt af MF Aaja Chemnitz Larsens initiativ.

 

”De danske medier har stadig for lidt med om det moderne Grønland. Det vil jeg gerne være med til at ændre og nu har vi fået foden inde hos Kulturminister Joy Mogensen (S) i forbindelse med et kommende medieforlig. Det glæder mig, da det hurtig kan blive en tradition. Grønland har mange dygtige producere, filmfolk, skuespillere og kunstnere og selvfølgelig skal de have mulighed for at komme ud til et dansk publikum og med billeder og film skabe nye fortælling om vores land.”, indleder Aaja Chemnitz Larsen.

 

Over flere gange har Folketingspolitikeren efterspurgt deltagelse i det kommende medieforlig. Senest udløste et samrådsspørgsmål i Kulturudvalget, stillet af Aaja Chemnitz Larsen, en garanti fra Kulturministeren om at de nordatlantiske medlemmer vil blive inviteret med, og det er gode nyheder. Medieforliget er nemlig med til at forme de krav der stilles til programindhold i f.eks. DR og TV2, og er således en direkte billet til at få mere oplysning om det moderne Grønland på sendefladerne.

 

”Medieforliget er en vigtig sag for mig da det er et afgørende instrument til at øge vidensniveauet og nuancere billedet af Grønland i Danmark. Et billede som i dag, for manges vedkomne, desværre mangler farver. Det vil jeg være med til at ændre. Jeg er meget tilfreds med resultatet af min vedholdenhed, som nu bærer frugt og Grønland endelig kan sidde med i forhandlinger med ministeren selv.”, siger MF Aaja Chemnitz Larsen.

 

Et grønlandsk aftryk i medieforhandlingerne vil være med til at udfylde det her vakuum der eksisterer grundet manglende oplysning, med viden via medierne, som udfordrer fordomme og sikre større gensidig forståelse. Ingen grønlandske folketingsmedlemmer har deltaget i forhandlingerne før, ligesom Aaja også var med til at bane vejen for deltagelse i socialforhandlinger, politiforlig og et kommende kriminalforsorgsforlig og forhåbentlig kommende forsvarsforligsforhandlinger.

del på de sociale medier

Del på facebook
Del på twitter
Del på linkedin