Aaja: Grønland er ikke opsamlingsplads for danske flygtninge

Seneste kommentarer fra DF’s Knud N. Mathiesen og Rasmus Paludan, har givet udtryk for at Danmark skal kunne sende indvandrere til Grønland. Inuit Ataqatigiits folketingsmedlem Aaja Chemnitz Larsen hælder forslaget af brættet:

”Grønland er ikke for Danmark, hvad Australien var for Storbritannien i 1800-tallet: Et sted man kan deportere uønskede til. Det er på alle måder en gennemført usympatisk tanke”, siger Aaja Chemnitz Larsen i en kommentar.

”Rent praktisk har Grønland ikke en integrationslov. Der er til dags dato kun modtaget en flygtning, og det skete for ganske nylig. Forløbet med denne person var desværre uforberedt. Denne pludselige interesse i at sende flygtninge fra Danmark til Grønland, som i forvejen har store økonomiske og sociale udfordringer, er på nuværende tidspunkt helt virkelighedsfjern. Udover det, så er faktum, at det ikke er Grønlands opgave at løse visse danskeres problem med indvandring.””Jeg må sige, at det er udtryk for en nedladende overherrementalitet. Dermed ikke sagt at Grønland ikke har medansvar i globale problemer. Jeg synes netop at Grønland bør indgå i problemløsninger, både i forhold til Danmark og resten af verden, men det kræver naturligvis som udgangspunkt ligeværdig inddragelse. Det er uacceptabelt at bringe det i forslag, uden at drøfte det med repræsentanter fra Grønland.”

”Det er desværre ikke første gang vi hører danske politikere foreslå at sende flygtninge til Grønland, ligesom de vil afskibe dem til Lindholm, eller andre steder afskåret fra den øvrige danske befolkning. Udover at det udviser manglende respekt til Grønland som del af rigsfællesskabet, så synes jeg det er en uretfærdig og uværdig måde at behandle flygtninge. Grønland er et dejligt land og et land i udvikling, men vi må erkende, at vi ikke er klar til at håndtære de praktiske, for ikke at nævne de sociale, foranstaltninger, som et større antal flygtninge vil betyde for Grønland”, siger Aaja Chemnitz Larsen.

”Grønland ønsker på sigt at hjemtage udlændingeområdet. Men jeg må slå fast, at vi ikke ønsker at være endestation for indvandrere, som Danmark har ansvaret for. Paludan og DF må lægge deres stramme kurs et andet sted.”

del på de sociale medier

Del på facebook
Del på twitter
Del på linkedin