fbpx

AAJA ER FØRSTE GRØNLÆNDER NOMINERET TIL FOLKEMØDETS DIALOGPRIS

 

Medlem af Folketinget Aaja Chemnitz Larsen er blandt de fem nominerede til det populære danske Folkemødets årlige Dialogpris. Folkemødet er Roskilde festival for politikere og andre politisk interesserede. Aaja er den første grønlænder, som er nomineret til prisen, som før har været vundet af f.eks. Uffe Elbæk og Pia Olsen Dyhr. Folkemødet løber af stablen fra d. 17.-19. juni, hvor dialogprisen bliver uddelt som den afsluttende begivenhed lørdag aften d. 19 på hovescenen i Allinge, Bornholm.

 

– Det var en virkelig glædelig overraskelse. Ingen fra Grønland er nogensinde før blevet nomineret. Jeg er beæret over at blive anerkendt for den måde jeg repræsenterer mit land. I mine øjne er det ikke kun en nominering af mig, men også en anerkendelse af Grønland og hvor centrale vi er blevet i den politiske verden. Nomineringen er en stor bekræftelse af, at mit fokus på åben kommunikation er bemærket og gør en forskel. Politik handler ikke kun om at tale, men også om at lytte og søge løsninger via dialog. Derfor er dialogprisen noget særligt for mig, som aldrig har været den mest højtråbende, men altid har fokuseret på løsninger og handlinger, som kommer alle til gavn.

 

– I krydsfeltet mellem grønlandsk og dansk politik er netop dialogen helt central, særligt i tider hvor interessen for Arktis stiger, og dermed også muligheden for at konflikter øges, er det vigtigt at holde fast i den konstruktive dialog med fast og klar politik for hvad vi vil i Grønland. Her mener jeg vi opnår mest med dialogen og på den måde arbejder for fred og udvikling i vores del af verden. Et af mine løbende politiske projekter er jo også at hæve vidensniveauet om det moderne Grønland i Danmark. Jeg er på andre ord på en mission om at gøre Grønland mainstream. Det vil fremme samarbejdet og skabe den nødvendige tillid til at få løst de mange opgaver, som vi stadig står overfor i fællesskab.

 

– Nomineringen er en kæmpe ære i sig selv, men jeg håber at folk derude vil gåtil tasterne og stemme på mig. Jeg møder allerede en overvældende opbakning, så tak til jer alle sammen. Det kunne være så sejt at vise de andre nominerede og Danmark hvor gode vi, i Grønland, er til at bakke hinanden op.

 

De andre nominerede er Tommy Ahlers, Mona Juul, Stinus Lindgreen og Hans Stavnsager. Dialogprisen uddeles den 19. juni kl. 19 på Folkemødet på Bornholm.

Man kan stemme på Aaja via linket: http://www.dialogprisen.dk/

del på de sociale medier

Del på facebook
Del på twitter
Del på linkedin