fbpx

Aaja: Danmark kan ikke alene vende udviklingen af hjemløse grønlændere i Danmark

Mens det samlede antal hjemløse i Danmark er faldende, er antallet af hjemløse grønlændere vokset støt siden 2013, hvor man begyndte at registrere hjemløse med grønlandsk baggrund. I et møde med Statsminister Mette Frederiksen (S) foreslår medlem af Folketinget Aaja Chemnitz Larsen (IA), at Naalakkersuisut og Regeringen går sammen for at afhjælpe hjemløshed.

 ”Hjemløshed fylder i større og større grad – både herhjemme og i Danmark. Flere kommuner opretter herberger, som hurtigt fyldes op. Herberger er nødvendige, men stadig brandslukning. Udviklingen går den helt forkerte vej og jeg mener løsningen skal findes i et samarbejde på tværs af vores landegrænser. Vi har vist hvordan vi kunne samarbejde om udsatte børn, vi burde også kunne finde fælles løsninger på det stigende antal hjemløse”

”Mange oplever at de hurtigt falder igennem det velfærdsnet, som burde gribe dem. Særligt vores boligpolitik forfejler. Tjenestebolig er mere reglen end undtagelsen. Bagsiden ved en tjenestebolig er, at mister du dit job, så mister du også dit hjem. Når man så hverken har indkomst eller tag over hovedet, vælger mange, i håb om et bedre liv, enkeltbilletten til Danmark. Det er desværre ikke altid en god løsning”

”Mange har ikke et netværk eller det kendskab til det danske system, som kan skaffe dem et arbejde og en bolig. Mit budskab til Statsminister Mette Frederiksen var til vores møde tidligere i dag at vi må samarbejde mere. Vi skal hjælpe folk inden de flytter spontant f.eks. i forbindelse med en sommerferie eller ved udbetaling af feriepenge. Det kan være med aktiv jobindsats eller med en planlagt flytning, så færre flytter til hjemløshed i Danmark. Den nyudkomne rapport Fra Grønland til gaden giver os indsigt som vi bør handle på og som kan inspirere til at styrke hjemløseindsatsen herhjemme, i Danmark og mellem vores regeringer”

Link til Fra Grønland til gaden: https://menneskermedmere.dk/wp-content/uploads/2020/11/FraGroenlandTilGaden.pdf

 

del på de sociale medier

Del på facebook
Del på twitter
Del på linkedin