Navigate / search

Politik er mere end konfliktunderholdning og hurtige replikker

I den kommende tid afholder Inuit Ataqatigiits Folketingsmedlem Aaja Chemnitz Larsen en række events rundt om i Danmark. Arrangementerne går under navnet ’ Samtale Salon’, og handler om hvordan borgernære udfordringer vendes til konstruktiv og løsningsorienteret politik.

Aaja Chemnitz Larsen har i sit politiske arbejde prioriteret, at møde mennesker i øjenhøjde og høre om emner, som optager folk i dagligdagen. Igennem mange dialogmøder, besøg og events har folketingsmedlemmer fået input til det politiske arbejde og via dialog med fagfolk omsat det til konkrete forbedringer for borgere i både Grønland og Danmark.

Som politiker er man ikke ekspert. Det oplever jeg ofte mange politikere tror. Det er en stor misforståelse. Jeg ser mere mig selv som talerør, som både grønlændere i Grønland og Danmark end jeg ser mig som fagekspert. Derfor er det også vigtigt at tage ud og lytte til borgerne og ikke kun tale. Hvad er vigtigt, hvad gør vi godt og hvad vi gør vi mindre godt?”

Inuit Ataqatigiits folketingsmedlem ønsker at omsætte udfordringer til løsninger og visioner for fremtidens politik. Meget af indsatsen for grønlændere i Danmark foregår ude i kommunerne, men Staten er også nødt til at støtte op om f.eks. at få flere grønlændere i uddannelse og arbejde, samt sikre, at folk har tag over hovedet.

Mange tror grønlændere har sociale problemer, men det er trods alt et mindretal og mange klarer sig rigtig godt. Jeg vil gerne arbejde for, at endnu flere opmuntres til at tage en uddannelse, komme i arbejde og få egen bolig. Den kæmpe gruppe af velfungerende grønlændere i Danmark skal blive endnu større, og vi skal have synliggjort os noget mere. Det vil jeg gerne arbejde for, at alle os grønlændere i Danmark er med til at skabe. Vi er alle ambassadører for vores land – på godt og ondt.”

Samtale Saloner handler om dialog, åbenhed og muligheden for at blive klogere. Ikke kun for publikum, som deltager interaktivt, men også for Aaja. Til Samtale Salonerne inviteres også grønlandske personligheder – lokale såvel som mere kendte ansigter – til at indlede dialogen med folketingsmedlemmet under hyggelige og uformelle rammer. Det centrale emne for samtlige saloner er Grønland-Danmark. Emnerne afhænger af aktuelle, lokale emner, f.eks. kulturmøde, kultur, studerende, trivsel og beskæftigelse. Formålet med arrangementerne vil være i fællesskab,  at vende udfordringer til konstruktiv politik for grønlændere i Danmark.

Den første Samtale Salon finder sted i Det Grønlandske Hus i Odense på onsdag den 5. december kl. 19. Herefter besøger Aaja København, Aalborg, Silkeborg, Aarhus, Bornholm, Esbjerg og Vejle. Det er muligt at læse mere om den første Samtale Salon via Facebookeventet her: https://www.facebook.com/events/380219732521714/

Print Friendly, PDF & Email